Petrus arena je jedinstveni sportski centar u kojem se nalaze:

Nogometno igralište, Teretana, Nogometno igralište s umjetnom travom,

Igralište za padel, Igralište za pljočkanje – Nacionalni centar pljočkanja,

Vanjski skate park i Vanjsko igralište sa spravama za vježbanje.

Za više informacija i rezervacije nazovite +385 95 848 6023.

pdf iconCjenik najma prostora

Što je padel?

Padel je najbrže rastući sport u svijetu! Svoje početke bilježi davnih 70-tih godina prošlog stoljeća. Desetljećima je bio sport s ograničenom popularnošću, no zadnjih nekoliko godina doživio je pravi procvat i sve veći je interes za ovim dinamičnim sportom. Padel je sport s reketom sličan tenisu koji se igra u četvero (u paru) na terenu veličine 10 x 20 metara. Za razliku od tenisa, teren za padel je omeđen staklenim pregradama i metalnom ogradom s kojom se loptica odbija slično kao u skvošu. Bodovi se osvajaju kada loptica dva puta dotakne pod ili kada je neispravno vraćena preko mreže. Bodovanje je slično kao u tenisu, igra se u setovima a pobjednički tim je onaj koji prvi osvoji dva od tri seta. Rekete u padelu su čvrste bez žica s brojnim malim otvorima. Dođite i okušajte se u ovom popularnom sportu.

pdf iconDostupnost prostora

Fitnes centar

Moderan fitness centar opremljen je najsuvremenijom opremom. U fitness dvorani na raspolaganju su: traka za trčanje, eliptični steper, veslački ergometar, air bike, sprava za prsa i ramena, sprava za leđa, sprava za noge, klupa za prsa, stalak za zgibove i dips, kavez za vježbanje, par švedskih ljestva sa strunjačama, kompleti girja i bučica, stalci za utege i sprave, tri kompleta olimpijskih šipki s utezima, gumena podloga, druga pomagala za vježbanje i veliki smart TV. Na ulazu u teretanu nalazi se digitalna brava te vam je za korištenje teretane potrebna lozinka koju možete zatražiti slanjem poruke ili pozivom na broj + 385 95 848 6023. Lozinka će vam biti aktivna mjesec dana za mjesečne članarine, odnosno godinu dana za godišnje članarine. Nakon isteka navedenih rokova, članarinu možete ponovno obnoviti pozivom ili porukom. Korištenje dvorane dozvoljeno je od 6:00 do 23:00 sata.

Teren za pljočkanje - Nacionalni centar pljočkanja

Pljočkanje je tradicijska igra na otvorenom koja se je igrala dok se čuvala stoka ili nedjeljom i svetkovinama kada je bilo vrijeme za odmor i druženje. Kako sam naziv govori, za igru je potreban plosnati kamen pljočka i jedan okrugli kamen balin. Igra se na ravnom terenu, a sudjeluju tri para. Jedan od para baci balin na tlo, a zatim njegov partner gađa balin pljočkom. Nakon toga izredaju se i ostala dva para, te se gleda tko je bacio pljočku bliže balinu kako bi se odredio pobjednik. U sklopu Sportskog centra Petrus Arena uređeno je deset terena za pljočkanje te je otvoren Nacionalni centar pljočkanja.

Nogometno igralište i igralište s umjetnom travom

Za ljubitelja nogometa na raspolaganju su dva terena, obnovljen nogometni stadion s kontejnerskim objektom svlačionica s istočne strane stadiona te malonogometno igralište s umetnom travom. Malonogometno igralište standardnih je dimenzija s tribinama i ogradom a također je osvjetljeno Led rasvjetom za noćno korištenje. Malonogometno igralište dostupno je mještanima Svetog Petra u Šumi na korištenje a nogometni klubovi mogu koristiti teren za potrebe treninga ili nogometne turnire uz prethodnu rezervaciju.

Vanjski skate park i vanjsko igralište za vježbanje

Skate park smješten je na platou do malonogometnog igrališta na kojemu je postavljeno 10 skate sprava iz koncepta Rhino skatepark systems što ga čini jedinstvenim u Istri. U sklopu kompleksa tu je i dječje igralište gdje se nalaze polivalentne sprave za nejmlađe. Fitness park na otvorenom nastavlja se na dječji park i postavljen je do terase fitness dvorane. U sklopu parka nalaze se fitness sprave s hidrauličkim sustavom i sprave za street workout. Na jednom mjesto možete pronaći zabavu za cijelu obitelj.